Aktuális

Friss kutatás!

Megosztás!

Friss kutatás: Gyurcsány Ferenc pártja a legerősebb az ellenzéki oldalon!

Az IDEA Intézet legfrissebb kutatása szerint az ellenzéki pártok közül továbbra is, rendületlenül a Demokratikus Koalíció áll az élen 11 százalékkal, a biztos szavazó pártot választóknál pedig 17 százalékon.

Ez az eredmény, ha visszatekintünk az elmúlt évekre, kiváló visszajelzés arról, hogy a Demokratikus Koalíciónak megkérdőjelezhetetlenül helye van a hazai politikai palettán. A Gyurcsány Ferenc vezette pártnak rengetegen jósoltak már különböző számjegyű üvegplafont, de valahogy mégis mindig sikerült áttörniük egyre nagyobb és nagyobb támogatottságot kihasítva. 

A Demokratikus Koalíció sorsa a 2019-es európai parlamenti választásnál pecsételődött meg, amikor is a négy EP-képviselőt küldhettek Brüsszelbe. Azóta Gyurcsány Ferenc pártja megkérdőjelezhetetlenül a legnagyobb ellenzéki párt Magyarországon. 

Ezen túl az IDEA azt a biztató eredményt is közölte, hogy a hat együttműködő ellenzéki párt – a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd – közös listája a legaktívabbnak számító, biztos szavazó pártot választók körében négy százalékponttal vezet a Fidesz–KDNP listájával szemben. Az együttműködő ellenzéki pártokra 48 százalék, a Fideszre pedig 44 százalék szavazna.


Megosztás!